Vannetanssi on flow art-laji, joka tekee hyvää keholle sekä mielelle ja vahvistaa yhteyttä omaan ytimeen. Lajissa yhdistyy tanssin, musiikin ja läsnäolon parantavat vaikutukset ja se edesauttaa yhteyttä sisäiseen lapseen.

Vannetanssin hyviin puoliin kuuluu ehdottomasti myös se, että se ei ole sidottu tietynlaiseen musiikkiin tai tanssiaskeliin, joten se muotoutuu tanssijan fiiliksen ja mieltymysten mukaan. Vannetanssia voi myös harrastaa melkein missä vain ja vanne on helppo kuljettaa mukana.

Vannetanssi sopii jokaiselle joka haluaa liikkua, laittaa kehonsa syvät energiat liikkeelle ja on valmis ottamaan itsensä välillä vähän vähemmän vakavasti.

Tunneilla edetään rauhalliseen tahtiin oppilaita kuunnellen. Pääpainona tunneilla on oman flown löytäminen. Tunneilla vallitsee iloinen, hyväksyvä ja kannustava ilmapiiri, jossa voit turvallisesti kohdata itsesi juuri sellaisena kuin olet.

 
IMG_4535.JPG
 
 

Cre8trixin perustaja Mimmi Pearlman kertoo omasta matkastaan vannetanssin maailmaan:

“Hankin ensimmäisen vanteeni 2013, ollessani äitiyslomalla toisen lapseni kanssa. Minulla on elämäni aikana ollut paljon ongelmia selkäni kanssa ja raskaudet, sekä pienokaisten kanniskelu pahensivat selkäkipuja entisestään. Toisen lapseni synnyttyä, jouduttuani olemaan raskausajan viimeiset neljä kuukautta kävelykiellossa, olin enemmän kuin motivoitunut liikkumaan ja löytämään itselleni oman näköiseni lajin.

Aloitin vannetanssin vain ajatuksena pyöritellä vannetta vyötärölläni, vetreyttääkseni selkääni sillä välin kuin vauva nukkui. Noin vuoden verran jatkoin tätä silloin tällöin, muiden harrastusten välissä, pitäen välillä muutamien kuukausienkin taukoja harjoittelusta. Kun vanteen pyörittäminen pelkästään vyötäröllä alkoi käymään tylsäksi, aloin kuin vahingossa harjoittelemaan vanteen nostamista ja laskemista kehollani ja erilaisten temppujen tekemistä. Sain uskomattoman paljon positiivista buustia, huomattuani, että minähän pystyn oppimaan vaikka mitä!

Alettuani tämän buustin innoittamana harjoitella päivittäin, tai ainakin useamman kerran viikossa, aloin pian huomata huomattavia positiivisia muutoksia kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissani. Näiden muutosten siivittämänä olen löytänyt elämääni aivan uuden suunnan, uusia ihania ihmisiä ja rohkeutta kuunnella ja toteuttaa itseäni. Säännöllisellä harjoittelulla myös selkäkivut ovat pysyneet entistä paremmassa kontrollissa.

Jo hyvin varhaisessa vaiheessa, kun en vielä osannut paljonkaan vannetanssin tekniikkaa, tiesin että jonain päivänä haluan opettaa ja jakaa tätä mahtavaa lajia muiden kanssa. Hoop Love Coach koulutusta käydessäni, opettajani Deanne Love kysyi miksi haluan opettaa vannetanssia. Vastasin, “ koska vannetanssin opettaminen on minulle kuin opettaisi rakkautta “, mikä voisi olla palkitsevampaa kuin se? No ei paljon mikään jos minulta kysytään.

 

Mimmi Pearlman on taiteilija, intuitiivinen hoitaja, Hoop Love Coach ja sosiaalialan ammattilainen. Hän on kokenut omassa elämässään kokonaisvaltaisen muutoksen ja luovuuden kautta voimaantumisen ja haluaa jakaa valoa eteenpäin.